Græske banker genåbner mandag

Regeringen i den græske hovedstad, Athen, har lørdag udsendt et dekret om, at landets banker, der har været lukket i tre uger, skal genåbne mandag.

Der vil dog fortsat være restriktioner på overførsler til udlandet, på at åbne nye konti og andre former for kapitalkontrol, skriver Reuters.

Torsdag aften meddelte den græske regering, at de græske banker ville genåbne mandag, men det manglede fortsat en formel godkendelse.

Bankerne har været lukket siden 29. juni. I de mellemliggende uger har grækerne været begrænset til at hæve maksimalt 60 euro om dagen fra bankautomater. Men nu giver regeringen grækerne mulighed for at akkumulere beløbene.

Dermed kan de græske bankkunder samle de beløb, som kan udbetales. I stedet for at hæve 60 euro for én dag, kan der udbetales 120 efter to dage, 180 euro efter tre dage og så fremdeles - op til 420 euro om ugen.

Beslutningen om at genåbne bankerne kommer efter, at det græske parlament natten til torsdag med et stort flertal vedtog en række omfattende reformkrav, som skulle bane vejen for en ny hjælpepakke til det kriseramte land.

Torsdag besluttede Den Europæiske Centralbank (ECB) også at hæve sin nødfinansiering til de græske banker med over fem milliarder kroner over den næste uge. Nødfinansieringen skal sikre, at bankerne har kontanter nok.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip