Græske højreekstremister demonstrerer i Athen

Den græske hovedstad, Athen, lægger lørdag aften gader til højreekstremister fra partiet Gyldent Daggry, der har bebudet en demonstration for at protestere mod anklager og sigtelser mod en række af partiets ledere.

Modstandere af partiet har bebudet, at de så også vil demonstrere lørdag aften.

Myndighederne har taget hårdt fat om partiet, efter at en antifascistisk rapsanger i september blev myrdet af en mand, der har erklæret sig som nynazist og har forbindelser til partiet.

Demonstrationen kommer samtidig med, a t myndighederne er ved at lægge sidste hånd på endnu en række anklageskrifter, som ventes rejst mod flere andre af de ledende personer i Gyldent Daggry - måske i næste uge.

Lederen af partiet, Nikos Michaloliakos, næstformanden Christos Pappas og parlamentsmedlem Yiannis Lagos sidder i et topsikret fængsel i Athen og er anklaget for at drive og tilhøre en kriminel gruppe.

I alt er seks partifolk anklaget i sagen, og justitsmyndighederne arbejder på at anklage yderligere tre.

Gyldent Daggry siger, at myndighederne er i gang med "ren politisk forfølgelse". Partiet kalder det "uretfærdigt, illegalt og forfatningsstridigt".

- Det eneste formål med denne beskidte mudderkrig er politisk udslettelse af Gyldent Daggry, den eneste politiske magt, som modsætter sig nedskærings-stormen, siger partiet.

Gyldent Daggry er det tredje mest populære parti i Grækenland og har 18 mandater i parlamentet.

Partiet har sat sig imod de store besparelser og nedskæringer, som Grækenland har indført for at få internationale kriselån til at klare sig igennem den store økonomiske nedtur, der har ramt landet.

Samtidig er partiet meget kritisk over for indvandrere. Vidner har fortalt, at højtstående medlemmer af partiet har deltaget i overfald på immigranter.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip