Græske myndigheder afviser fund af Egyptair-flyvrag

De græske luftfartsmyndigheder afviser, at vragdele fra det forsvundne Egyptair-fly, er fundet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP kort tid efter, at luftfartsselskabet Egyptair hævdede, at vraget var fundet i Middelhavet syd for den græske ø Karphatos.

Chefen for de græske luftfartsmyndigheder, Athanasios Binis, siger torsdag aften, at det, der er fundet tæt på det sted, hvor Egyptair-flyet angiveligt styrtede ned, "ikke kommer fra et fly".

- Ind til nu viser analyserne af vragdelene, at de ikke kommer fra et fly. Min egyptiske modpart bekræftede også, da vi sidst talte sammen omkring klokken 17.45, at det endnu ikke er bevist, at det kommer fra Egyptair-flyet, siger han.

Luftfartsselskabet Egyptair skrev ellers tidligere på Twitter, at det egyptiske ministerium for civil luftfart havde modtaget et officielt brev fra det egyptiske udenrigsministerium, hvor det fremgik, at vraget var blevet fundet.

Sent torsdag aften giver Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, ordrer til det egyptiske ministerium for civil luftfart, hærens eftersøgningshold, flåden og luftvåbnet til at intensivere eftersøgningen af vragdele fra flyet.

I en udtalelse fra præsidentens kontor fremgår desuden, at Sisi kræver, at en efterforskningskomité øjeblikkeligt begynder at undersøge årsagen til flyets forsvinden.

Der var tidligere meldinger fra en græsk tv-station om, at der var fundet to store plastikdele flydende i området i Middelhavet.

Desuden har Tarek Wahba Mersek, en kaptajn på containerskibet Maersk Ahram hævdet at have observeret en redningsvest samt dele af et flysæde i farvandet sydøst for Kreta. Det skriver branchesitet check-in.dk.

Flyet lettede fra Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, Frankrigs hovedstad, klokken 23.09 lokal tid. Det skulle være landet i den egyptiske hovedstad klokken 3.15 torsdag.

Egyptair har oplyst, at flyet forsvandt kort tid inden, det fløj ind i egyptisk luftrum.

/ritzau/

Dagens Gossip