Græske nynazister i retten for drab

To mænd, som menes at tilhøre det nynazistiske græske parti Gyldent Daggry, er tiltalt for et knivdrab på en 27-årig pakistansk indvandrer tidligere på året.

Retssagen mod 25-årige Dionyssis Liakopoulos og 29-årige Christos Steriopoulos blev indledt onsdag i den græske hovedstad Athen.

De to grækere risikerer fængsel på livstid, hvis de kendes skyldige i at have stukket og dræbt pakistaneren i januar.

De to mænd blev pågrebet af politiet få timer efter drabet, da et øjenvidne havde set nummerpladen på den motorcykel, de angiveligt benyttede til at køre væk fra gerningsstedet.

Ved en ransagning i den ene af de to mistænktes lejlighed fandt politiet forskelligt informationsmateriale for Gyldent Daggry.

Dionyssis Liakopoulos og Christos Steriopoulos har nægtet at være medlemmer af partiet, som den græske premierminister, Antonis Samaras, har ytret ønske om at forbyde.

Gyldent Daggry kom fra ingenting til at vinde næsten syv procent af stemmerne ved valget i 2012 og fik dermed plads i parlamentet.

Der er et stort sikkerhedsopbud omkring retsbygningen i Athen, hvor aktivister har annonceret demonstrationer mod partiet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip