Græske politikere nægter kendskab til drab på rapper

Fire politikere fra det yderligtgående højreparti blev fremstillet i retten og sigtet for forbindelse til og medlemskab af en gruppe, som er kriminel, efter en partitilhænger dræbte den anti-racistiske rapper Pavlos Fyssas

Foran retsbygningen var cirka 100 tilhængere af Gyldent Daggry stimlet sammen, og de råbte »I er helte«, mens de fire mistænkte mænd blev ført ind i bygningen gennem en bagindgang for at undgå de fremmødte medier. En dommer skal nu tage stilling til, om de mistænkte skal sidde varetægtsfængslet indtil retssagen for alvor begynder. Også partiets grundlægger og leder, Nikos Michaloliakos, skal for retten, og det sker når sagen onsdag fortsætter, mens partiets næstformand, Christos Pappas, følger efter torsdag.

Partimedlemmerne er anklaget for beviser, som kæder dem sammen med en række overfald, blandt andet knivstikkeriet mod Fyssas, som kostede ham livet. Undersøgelsesdommeren, der har udarbejdet sigtelserne, har knyttet Gyldent Daggry til flere sager, herunder to mord, tre drabsforsøg, to røverier og en brandstiftelse mod en bank. Bliver de mistænkte dømt, står de ifølge AFP til mindst 10 års fængsel.

»Vi har en gylden mulighed for at rense vores samfund for vold,« sagde den græske regerings talsmand Simos Kedikoglou til Skai Radio, og kaldte samtidig gruppen for »en kriminel organisation, der forsøger at gemme sig under en politisk kappe«.

Gyldent Daggry red på en bølge af utilfredshed i den græske befolkning ved sidste års valg efter en periode med nedskæringer, og for første gang blev partiet valgt ind i parlamentet.

Partiet var indtil september landets tredje mest populære parti, men det sluttede, da rapperen Pavlos Fyssas blev dræbt.

Partiet har raset mod landets gældskrise, den høje arbejdsløshed og korruption, og derudover er Gyldent Daggry meget kritisk overfor indvandrere.

Dagens Gossip