Grand Prix fan: Disse ti sange går videre i aften - se videoerne

Formanden for MelodiGrandPrixFans.dk har kigget nærmere på de 16 sange, som i aften dyster i 1. semifinale ved Eurovision Song Contest.

Østrigs Natália Kelly skulle klare sig videre til finalen på lørdag med nummeret "Shine". Storbritannien har gennem tiderne givet Østrig flest stemmer og briterne stemmer med i aften. Det gør derimod Tyrkiet ikke, der har stået for næstflest stemmer til Østrig.

Kroatien's Klapa s Mora med nummeret "Mižerja" spås også en plads i finalen. Det til trods for, at nabolandende Bosnien Hercegovina og Makedonien ikke kan stemme i aften.

Og bookmakernes favorit, Danmarks Emmelie de Forest, er favorit til at komme i finalen og efter bookmakernes mening, vinder slaget på lørdag. I følge formanden for MelodiGrandPrixFans.dk er det Emmelies ydmyghed og oprigtighed, der er hendes styrker og sidste år på samme måde bragte svenske Loreen på vinderpodiet.

22-årige Dina Garipova bringer formentlig Rusland i endnu en finale med nummeret "What if". Han har tidligere vundet den russiske udgave af talentprogrammet "The Voice".

Ukrainske Zláta Ógnevitj skaber i år musicalstemning med nummeret "Gravity". Ukraine har aldrig misset en finale og i år skulle ikke være nogen undtagelse.

Sangerinden Anouk skal sikre Holland en plads i finalen med sangen "Birds". Holland har blot være i finalen en gang siden semifinalerne i 2004 blev indført.

Alyona Lanskaya synger i aften "Solayoh" for Hviderusland. Landet har ikke nogen god statistik for at være med i finalen, men med hjælp fra nabolandene Ukraine, Rusland og Moldova burde det lykkes i år. "Solayoh" er tydeligt inspireret af græske og tyrkiske toner.

Også lilleputnationen Moldova spås en finaleplads. Det skal Aliona Moon sørge for med sangen "O mie".

Irlands Ryan Dolan bør også sikre landet en plads i finalen med nummeret "Only Love Survives". Det er et af de få up-tempo numre i den første semifinale.

Serbien stiller i år med ægte girlpower. Det er Moje 3, der formentlig får Serbien i finalen med sangen "Ljubav je svuda".

Se de ti videoer nedenunder......

Kilde: dr.dk/grandprix

Dagens Gossip