Gravgaard venter lidt med de store forkromede planer

Skrevet af admin

05/01/2016

Dagens topnyheder

Det er som at vende tilbage til en kær familie, man ikke har set længe.

Sådan lyder det fra den tidligere landsholdsspiller Michael Gravgaard, der tirsdag blev præsenteret for flere end hundrede fans, pressefolk og samarbejdspartnere i loungen på byens fodboldstadion.

- Det her har været mit andet hjem i 10-12 år, da jeg spillede ungdomsfodbold og siden som spiller hos Randers Freja, siger Michael Gravgaard, mens han peger over på det gamle klubhus, der ligger ved siden af BioNutria Park Randers, som byens fodboldstadion nu hedder.

Han beskriver konsekvent Randers FC som sin "hjerteklub".

Michael Gravgaard forlod Randers FC i 2002 til fordel for en karriere, der førte ham til først Viborg og FC København og senere en udlandskarriere hos Nantes og HSV.

I 2011 indstillede han fodboldkarrieren på grund af en skade i tåen, og i stedet skiftede han fodbolden ud med rollen som tv-vært og sportschef på Canal 9, ligesom han stiftede sit eget ejendomsselskab GoEstate A/S.

Men kort før nytår kom der så bud fra Randers, da Randers FC og den hidtidige direktør Hans-Peter Rasmussen var blevet enige om at stoppe samarbejdet.

- Jeg var ikke i tvivl, da telefonen ringede, mens jeg sad hjemme hos mine forældre i Spentrup og spiste lakridskonfekt og drak kaffe, fortæller Michael Gravgaard om opkaldet fra bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen.

Michael Gravgaard, der er revisoruddannet, tiltræder 1. februar og har endnu ikke nogen programerklæring, han vil lufte offentligt.

- Der er mange ting, jeg skal lære. Jeg har selvfølgelig selv mine tanker og ideer, men jeg skal også lige nå at træde ind af døren, inden jeg ruller de store forkromede planer ud, forklarer Michael Gravgaard.

Han mener, at Randers FC har gjort det godt i den tid, han har været væk fra klubben.

- Klubben har præsteret et kvantespring på 15 år, og jeg mener godt, man kan drage en parallel til FC Midtjylland. Men det står ikke nødvendigvis skrevet i grundloven, at vi kan bevare den position, så der skal træffes mange rigtige og dygtige beslutninger, siger Michael Gravgaard.

Randers FC har haft en turbulent tid - dels omkring klubbens fremtid, dels på de indre linjer.

En engelsk investorgruppe var tidligere i forhandling om at overtage klubben, men investorerne valgte i stedet FC Nordsjælland. Forløbet fik sportschef Peter "PC" Christiansen til at sige op, og han blev i stedet chefscout hos naboklubben i Aarhus, AGF.

Senere hentede Randers FC Ole Nielsen fra naboklubben i Viborg som ny sportschef.

Michael Gravgaard er dog ikke blev ansat for at gøre klubben klar til et nyt salgsforsøg, forklarer han.

- Det står ikke i min kontrakt, at jeg skal forberede virksomheden til et salg, men når det er sagt, så er det jo kapitalismens verden, hvor alt er til salg, siger Michael Gravgaard.

Han fortæller, at han har sagt ja til jobbet, fordi han mener, han især har noget at byde på "især på det kommunikative og kommercielle område".

- Modsat andre områder i livet, så gælder ordsproget: "Den der liver stille, lever godt" ikke i fodboldverdenen. Her må man godt slå lidt ud med armene, siger Michael Gravgaard.

/ritzau/