Gravid kvinde smittet med frygtet lungesygdom i Sydkorea

Skrevet af admin

11/06/2015

Dagens topnyheder

Yderligere 14 personer i Sydkorea er blevet smittet med den frygtede lungesygdom mers. Det oplyser sundhedsministeriet torsdag.

Dermed er det samlede antal smittede nu oppe på 122. Ni personer er døde.

Blandt de nye tilfælde er en gravid kvinde. Hun menes sammen med syv andre af de nye smittede at have fået sygdommen på et hospital i Seoul.

En afdeling på hospitalet er af sundhedsmyndighederne blevet sat i forbindelse med tidligere registrerede tilfælde af sygdommen.

Udbruddet, der er det største uden for Saudi-Arabien, har skabt bekymring i befolkningen. Tusindvis af mennesker er i karantæne på grund af sygdommen, og næsten 2500 skoler og 22 universiteter holder lukket.

Mange bærer ansigtsmaske, når de bevæger sig uden for deres hjem, og offentlige transportmidler bliver disinficeret. Mange holder sig også væk fra biografer og sportsarenaer.

Frygten har samtidig bredt sig til flere steder i regionen. Blandt andet har Singapore udsat eller aflyst alle skoleudflugter med Sydkorea som destination.

I Hongkong bliver rejsende opfordret til at droppe Sydkorea som mål for ferie eller forretning, medmindre det er vigtigt.

Rejseindustrien har således aflyst 600 grupperejser, hvilket ifølge Reuters har påvirket 12.000 personer.

Flere personer i Hongkong er blevet testet for mers efter rejse i Sydkorea, men i samtlige 31 tilfælde har prøven været negativ.

I Saudi-Arabien er 950 mennesker siden 2012 blevet smittet med mers.

Den første bærer af sygdommen i Sydkorea ankom angiveligt fra Saudi-Arabien i begyndelsen af maj. Han nåede at komme i kontakt med andre patienter på et hospital, før han blev diagnosticeret med mers.

Der har været tilfælde af mers i over 20 lande. Virusset opfattes som mere dødeligt, men mindre smittefarligt, end den lignende sygdom sars, som kostede hundredvis af mennesker livet, da den brød ud i Asien i 2003.

/ritzau/Reuters