Gravide er ikke fyrings-fredet i kommunerne

Onsdag diskuterede agforbundet FOA og Kommunernes Landsforening (KL) tre sager om afbrudte elevforløb i Københavns Kommune i det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen. I alle sager har kvindelige elever ikke fået forlænget deres uddannelsesaftale, mens de har været på barsel.

»I skal i hvert fald ikke blive gravide. Det er det signal, kommunen sender til de mange unge mennesker, der er ansat«, siger forbundssekretær i FOA Nanna Højlund om situationen.

Fagforbundet fører 22 sager i en række af landets kommuner, hvor unge kvinder har fået afbrudt deres uddannelse, fordi de var gravide.

KL mener nemlig, at kvinderne kan betragtes som midlertidigt ansatte, og de har derfor ikke krav på en forlængelse af aftalen, lyder KLs konklusion.

Når kvinderne ikke forlænges slipper kommunerne for at betale elevløn, og kan i stedet nøjes med den lavere barselsdagpengesats. Og det er i overensstemmelse med alle regler, siger KLs s juridiske chef, Karsten Thystrup.

»Jeg vil ikke vejlede kommunerne i, at eleverne har retskrav på at få forlænget aftalen, når det ikke står i loven«, siger han til Politiken og forklarer, at elevaftalen principielt udløber principielt, uanset om det er på grund af sygdom eller barsel, man bliver forsinket.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip