Green Desert-officer skal stadig bøde hver uge

Sådan lød kravet fra Københavns Byret til Anders Kærgaard, der er blevet kendt som manden, der viste offentligheden en optagelse fra operation Green Desert i Irak i 2004, hvor danske soldater filmer og passivt ser til, mens civile irakere bliver sparket og slået. Og sådan lyder kravet nu også fra Østre Landsret, der tirsdag stadfæstede byrettens kendelse. Det oplyser Østre Landsret til Berlingske Nyhedsbureau.

Anklager i sagen, som er Auditøren i København, krævede en fængsling af Anders Kærgaard, indtil han oplyser navnet på sin kollega, mens den tidligere efterretningsofficer og advokat Mads Krøger Pramming krævede frifindelse.

Anders Kærgaard er blevet pålagt at oplyse navnet på den kollega, der skulle have taget båndet fra daværende bataljonchef John Dalbys kontor i Irak i 2004.

Auditørkorpset undersøger, om tidligere bataljonchef John Dalby har gjort sig skyldig i en strafbar pligtforsømmelse, men har foreløbig ikke fundet vidneudsagn eller andet, der støtter Anders Kærgaards påstand om, at John Dalby kendte til videobåndets eksistens.

Anders Kærgaard har nægtet at oplyse navnet, fordi han ikke vil udsætte kollegaen for samme behandling af Forsvaret, som han angiveligt selv har fået. Retten har pålagt ham en ugentlig bøde på 500 kroner i op til et halvt år for at tvinge ham til at oplyse navnet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip