Green sikrede vital dansk sejr i overtiden

Philip Larsen lavede forarbejdet, og Morten Green blev matchvinder på et energimål.

Ikke et af de flotteste, han har scoret i sin lange karriere, men ubetinget et af de vigtigste.

Med 3-2 sejren er Danmark langtfra sikker i VM næste år, men et nederlag ville have været en katastrofe.

Et skud, der rettes af foran målfeltet, kan være et skrækscenarie for en målmand. Og det var lige dét, der skete, da Sloveneien kom foran efter seks minutter.

Et skud fra Odense Bulldogs-backen Blaz Gregorc ind i trafikken foran Simon Nielsen ramte Kölner Haie-forwarden Rok Ticar og narrede keeperen fra Lukko Rauma. Et tilfældigt mål og en bitter start.

Kim Staal fik tre minutter inde i anden periode en frispilning på blue line af Morten Madsen, gled fri af sin markering og scorede sit første VM-mål siden nedrykningskampen mod Ungarn i Kloten i Schweiz i 2009.

Mikkel Bødker var centimeter fra at score i boxplay, men i stedet var det igen Rok Ticar, der kom på scoringslisten. Mens Morten Madsen sad ude for en albuetackling, stod han pludselig nøgen i slottet og scorede til 2-1.

Morten Madsen kvitterede seks minutter inde i tredje periode i powerplay på en retur efter et blue line-skud fra Kim Staal.

Tredje periode blev en neglebidende gyses med chancer i begge ender, men timeglasset løb ud, uden at der blev scoret yderligere. Den sidste danske chance i den nervepirrende slutfase havde Mads Christensen, men heldet manglede.

Kim Staal blev hædret med prisen til bedste danske spiller, men Dallas Stars-backen Philip Larsen viste sin høje internationale klasse og var outstanding på det danske hold. Han var hurtig, smart og kreativ og tog også et kæmpeansvar i offensiven.

VM, Stockholm

Slovenien-Danmark 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

 

Dagens Gossip