Green stempler ind uden at juble over egen indsats

Målmand Jannick Green var bestemt ikke tilfreds med sin egen indsats efter tirsdagens kamp mod Østrig. Torsdag mod Tjekkiet gik det bedre.

Landstræner Ulrik Wilbek lod førstevalget Niklas Landin sidde på bænken i to tredjedele af kampen, og Green kvitterede med otte redninger, en redningsprocent på 33 procent og et smil.

- Bestemt fremgang, men der er stadig ting, jeg er træt af, lød målmandens evaluering af egen indsats efter kampen mod tjekkerne.

Hierarkiet er helt på plads. Landin er stjernen, Green garderingen. Green har dog aldrig tvivlet på, at han ville komme i spil ved EM som andet og mere end mulig redningsmand på et straffekast hist og et straffekast pist.

- Jeg har hele tiden troet på, at jeg nok skulle komme ind og få en rolle, det fik jeg i dag. Nu må vi se, når vi kommer længere hen.

- Det er rigtig lækkert, at han (Wilbek, red.) ikke var blevet afskrækket fra at sætte mig ind. Der er stadig smuttere. Der var flere basisredninger i dag, men der er stadig nogle for lette bolde, der går ind, så det skal vi have arbejdet på, siger Jannick Green.

Wilbek godkendte Greens præstation mellem stængerne.

- Det kunne have været dårligere, det kunne have været bedre, konstaterede chefen, som dog efterfølgende kaldte det "fedt" for Green, at målmanden fik fat i en del af de tjekkiske afslutninger.

Danmark er klar til mellemrunden med maksimumpoint, det samme er Spanien, som er første modstander for Wilbeks tropper i mellemrunden.

Den kamp venter lørdag, og respekten for verdensmestrene er stor.

- Spanien er en større mundfuld end det, vi har været igennem indtil nu. De er eddermame gode, siger Green.

Han glæder sig over, at Danmark har haft alle mand i aktion.

- Vi har udviklet os, og alle mand har været i kamp, så vi har en trup med 16 mand, der er klar, siger Green.

/ritzau/

Dagens Gossip