Greenpeace afbrød Champions League-kamp med protest

Aktionen var en protest mod det tyske holds hovedsponsor Gazproms olieboringer i Arktis.

Kampen blev indstillet i cirka fem minutter, da fire aktivister i orange kedeldragter, hængende i reb fra taget, foldede det store banner ud, hvorpå der stod »Gazprom, Don’t Foul the Arctic« (Gazprom, lad være med at forurene Arktis, red.).

»Gazprom leder an i en russisk roulette med miljøet i Arktis. De russiske myndigheder holder hånden over selskabet ved at undertrykke fredelige protester. Gazproms boreplatform er gammel og rusten, og selskabet er hverken klar til at bore i det ekstreme vejr eller i stand til at rydde olien op, når olien fosser ud. Derfor skal olieboringerne stoppes,« lød det efter aktionen fra Jon Burgwald, arktisansvarlig hos Greenpeace, i en pressemeddelelse.

Kampen blev genoptaget, da aktivisterne hejste sig tilbage på stadionets tag.

Den danske Greenpeace-aktivist Anne Mie Roer Jensen, der lige nu sidder varetægtsfængslet sammen med 29 andre i Rusland, var ombord på skibet Arctic Sunrise, der protesterede mod netop Gazprom i midten af september.

Det russiske nyhedsbureau Interfax rapporterede tidligere på dagen, at varetægtsfængslede Greenpeace-aktivister fra Arctic Sunrise vil blive tiltalt for pirateri onsdag.

Det er imidlertid ikke bekræftet fra officielt hold.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip