Greenpeace-aktivister anklages for narkobesiddelse

Det sker, efter at man angiveligt har fundet stoffer om bord på det hollandske skib Arctic Sunrise, der har været tilbageholdt af russiske myndigheder siden 18. september. De fængslede aktivister, heriblandt danske Anne Mie Roer Jensen, er i forvejen sigtet for pirateri.

Ifølge Greenpeace Danmark er de ulovlige stoffer formentlig morfinpræparater, der ifølge hollandsk lovgivning skal være om bord på skibet.

»Det eneste narkotika, der har været på Artic Sunrise, er så vidt vi ved morfin, som skal være om bord, hvis der opstår sundhedsproblemer. Det virker det jo nærmest desperat, at man nu vil lægge en ekstra anklage oveni den i forvejen absurde anklage om pirateri,« siger Greenpeace Danmarks Arktis-ansvarlige, Jon Burgwald.

Han understreger, at de norske myndigheder foretog et grundig sikkerhedstjek med narkohunde af Artic Sunrise, før skibet lagde fra havn i Norge med kurs mod Ishavet, hvor det skulle protestere imod russiske olieboringer.

De 30 aktivister blev pågrebet, da de forsøgte at kravle om bord på en af energiselskabet Gazproms olieboreplatforme - ifølge Greenpeace for at »beskytte Arktis mod selskabets risikable olieboringer i Rusland«.

Tirsdag tog retten i byen Murmansk, hvor aktivisterne sidder fængslet, hul på en stribe afgørelser af Greenpeace-aktivisternes ansøgninger om at blive løsladt mod kaution. Foreløbigt har fire fået afslag, mens de resterende forsat venter.

»Alle fire anker i forhold til løsladelse fra varetægtsfængslingen eller muligheden for at stille kaution er blevet afvist. Det gør selvfølgelig, at det heller ikke ser godt ud for de 26 andre besætningsmedlemmer - heller ikke Anne Mie Roer Jensen,« siger Jon Burgwald og oplyser, at Greenpeace stadig ikke har fået officielle oplysninger om, at de russiske myndigheder udvider sigtelsen, som de onsdag har varslet i medierne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip