Greenpeace: Danmark skal støtte Holland

Danmark skal komme ud af busken og støtte den hollandske regering i den voldgiftssag, som hollænderne har rejst mod Rusland for at få frigivet 30 aktivister og Greenpeace-skibet Artic Sunrise, der er beslaglagt i Murmansk af de russiske myndigheder.

- Først og fremmest er der ikke nogen tvivl om, at Danmark skal gå ud og støtte Holland alt det, de kan, i denne voldgiftssag.

- Dernæst skal udenrigsminister Villy Søvndal (SF) tage en alvorlig snak med sin russiske kollega, siger Jon Burgwald, der er arktisansvarlig hos Greenpeace.

Han vurderer, at der er gode muligheder for, at voldgiftssagen kan ende med, at de tilbageholdte aktivister bliver løsladt.

- Det absolut vigtigste er, at der rent juridisk er en virkelig god chance for at få de 30 personer frigivet ifølge det her, siger Jon Burgwald.

I henhold til FN's havretskonvention skal en mægler nu prøve at få hollændere og russere til at enes om Artic Sunrise, der er indregistreret i Holland. Afgørelsen er i givet fald bindende.

Hvis der ikke er opnået fremskridt i løbet af to uger, er næste skridt, at Holland indbringer sagen for Den Internationale Havretsdomstol i Hamburg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip