Greenpeace-dansker er nu anklaget for hooliganisme

Den danske Greenpeace-aktivist Anne Mie Roer Jensen er nu formelt blevet anklaget for hooliganisme under sin fængsling i Rusland.

Det fremgår af et nyt anklageskrift, som den danske styrmandselev blev præsenteret for torsdag eftermiddag, fortæller Greenpeace, der tager skarp afstand fra det nye anklageskrift.

Anne Mie Roer Jensen er fortsat anklaget for pirateri, men den danske arktisansvarlige i Greenpeace, Jon Burgwald, forventer, at den anklage nu vil blive frafaldet.

- Det er kun halvt så slemt som paragraffen om pirateri, der kan give op til 15 års fængsel, men desværre er hooliganisme i Rusland det, man kan kalde for en gummiparagraf, fordi den er så fleksibel, at man nærmest kan bruge den til hvad som helst.

- Du kan nærmest blive dømt for hooliganisme, hvis du går for rødt lys, så bevisbyrden er langt mindre for anklagemyndigheden, og det er selvfølgelig dybt problematisk, siger Jon Burgwald til Ritzau.

Anne Mie Roer Jensen blev anholdt den 18. september af de russiske myndigheder. Hun var om bord på det hollandske skib Arctic Sunrise, der befandt sig i internationalt farvand, da flere aktivister kravlede op på en olieboreplatform, der tilhører det russiske selskab Gazprom.

- Vi er ikke i tvivl om, at Gazprom bag kulisserne har spillet en rolle i den uretmæssige fængsling og helt ubegrundede tiltale, som Anne Mie og de 29 andre er udsat for.

- Gazprom har nu muligheden for at bruge sin indflydelse til at få dem fri igen, og det ansvar håber jeg, de tager meget alvorligt, siger Jon Burgwald.

Arctic Sunrise befinder sig stadig i havnebyen Murmansk, og den russiske domstol nægter fortsat at løslade Anne Mie Roer Jensen.

I alt sidder 30 personer fra 18 lande fængslet med en anklage om pirateri, der angiveligt nu er ændret til en anklage om hooliganisme.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip