Greenpeace håber stadig på frifindelse af dansker

Arktisansvarlig for Greenpeace i Danmark, Jon Burgwald, kritiserer de russiske myndigheder og mener, at de overreagerer.

»Det er dybt kritisabelt. Det er deprimerende, at de russiske myndigheder straffer en fredelig aktion så hårdt«, siger Jon Burgwald.

Anne Mie Roer Jensen var med som en del af en 30 personer stor besætning på Greenpeace-skibet »Arctic Sunrise«, da det blev bordet af de russiske myndigheder sidste uge. Det skete, efter to aktivister fra skibet var klatret op på siden af en olieboreplatform fra det russiske energiselskab Gazprom.

Læs også: Dansk Greenpeace-aktivist sendes bag tremmer i to måneder

Greenpeace demonstrerede mod det, organisationen betegner som risikable olieboringer i Arktis, som kan skade naturen i det uberørte område.

Torsdag kunne man følge retsmødet med Anne Mie Roer Jensen fra den russiske havneby Murmansk, hvor den unge danske kvinde sidder fængslet.

Jon Burgwald fulgte TV-signalet nøje, hvor Anne Mie Roer Jensen kunne ses sidde i et lille bur. Ud fra, hvad Jon Burgwald så, så er den danske aktivist ved godt mod.

»Nu kender jeg ikke Anne Mie, men jeg synes, hun holder panden højt og er godt klar over, at hun ikke har gjort noget forkert, men at de russiske myndigheder er bange for et skib med Greenpeace-aktivister,« siger Jon Burgwald.

Han håber fortsat på, at de russiske myndigheder i sidste ende løslader aktivisterne.

»Jeg håber på, at de kommer til fornuft og indser, at det er Gazprom og ikke Greenpeace, der er problemet«, siger Jon Burgwald.

Dagens Gossip