Greipel belønner holdets arbejde med suveræn Giro-sejr

Lars Bak og holdkammeraterne fra Lotto Soudal knoklede for at hente et udbrud for at give sprinteren André Greipel muligheden for at tage den første etapesejr i årets Giro d'Italia, og det lykkedes.

Den stærke tysker var aldeles suveræn på den svære opløbsstrækning i byen Benevento, hvor han satte konkurrenterne eftertrykkeligt til vægs med adskillige cykellængders afstand på 5. etape.

Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) var røget af feltet tidligere, og det udnyttede Greipel på flotteste vis.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) er fortsat i den lyserøde førertrøje.

Dagens udbrud måtte efter en hurtig og urolig start vente 40 kilometer med at komme væk.

Daniel Oss (BMC), Alexander Foliforov (Gazprom), Amets Txurruka (Orica-Greenedge) og Pavel Brutt (Tinkoff) var de fire ryttere, som slap af sted og nåede op på et forspring på mere end seks minutter undervejs.

En lidt svær og opadgående opløbstrækning på brosten i Benevento lignede guf for André Greipel (Lotto Soudal), som ikke har været i nærheden af at kunne matche landsmanden Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) i de helt flade spurtopgør.

Det fik Lotto Soudal til at arbejde i fronten af feltet, og med omkring 60 kilometer til mål begyndte man for alvor at gøre indhug i udbruddets forspring.

Med 40 kilometer tilbage var forspringet nede på halvandet minut, men det var først ved indgangen til den afsluttende rundstrækning på godt seks kilometer, feltet fik kontakt.

Kittel var røget af feltet på den let kuperede og vanskelige rute, og derfor var der åbnet for de øvrige sprintere i feltet.

Den chance lod Greipel ikke gå fra sig, og han knuste de øvrige sprintere på målstregen med en aldeles suveræn spurtsejr.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip