Greipel: Fejl i gearskift kostede mig sejren

Den tyske sprinter André Greipel (Lotto Soudal) var urimelig tæt på sejren på 3. etape af Tour de France, men han blev slået med få centimeter af Mark Cavendish (Dimension Data), som dermed tog sin anden sejr i årets løb.

Men det var Greipels egen skyld, at sejren gled ham af hænde.

- Jeg lavede en fejl. Det var en slags refleks at sætte den i højeste gear. Hvis jeg havde holdt den i det gear, jeg havde, så tror jeg, at jeg havde vundet, lyder det fra den tyske sprinter.

Allerede tirsdag får han formentlig chancen igen, da menuen atter er en flad etape, og han er på ingen måde slået ud af det ærgerlige nederlag.

- Vi går efter en sejr, så vi må bare prøve igen, siger han.

De sidste kilometer frem mod mål blev en rodet affære, hvor der igen også var styrt, men Greipel blev afleveret fint i finalen.

- De sidste seks kilometer var ret rodede med mange sving, og der var ikke rigtig organisation. Det var svært at blive sammen med holdet, siger Lotto Soudal-sprinteren.

- Jeg prøvede bare at holde mig fremme uden at blive lukket inde. Jürgen Roelandts bragte mig ind i en virkelig god position til sidst, forklarer Greipel.

/ritzau/

Dagens Gossip