Greipel har vænnet sine holdkammerater til champagne

Det har været en fest at være en del af Lotto Soudal-holdet under Tour de France, og det kan holdet primært takke supersprinteren André Greipel for.

Tyskeren vandt 15. etape og noterede sig dermed for et hattrick i dette års Tour, og hver gang flyder champagnen på rytterhotellet.

- Faktisk er det fjerde gang, at Greipel er årsag til, at vi drikker champagne. Vi fejrede hans 33 års fødselsdag i torsdags, og da fik vi også et glas. Vi er ved at vænne os til det, siger Lotto Soudals manager, Marc Sergeant.

- Den plan, vi lagde i morges, fungerede perfekt. Vi skulle være med i alt med mindst en rytter. I øjeblikket er Greipel ganske enkelt feltets hurtigste rytter. Han kørte fra hjørnet, og ingen kom tæt på, siger Marc Sergeant.

Greipel selv, der nu er oppe på ni Tour de France-etapesejre i karrieren, tvivlede før starten kraftigt på, at etapen ville ende med en mulighed for en tung sprinter som ham.

Men et udbrud med blandt andre hans danske holdkammerat Lars Bak blev indhentet, og så kunne tyskeren gøre det, han i øjeblikket gør bedre end nogen andre i Tour-feltet.

- Holdet støttede mig fra første kilometer. De andre holdt mig ude af vinden og sørgede for, at jeg kunne holde mig i frontgruppen.

- Til sidst kom jeg i en perfekt position til spurten, og jeg kørte fuld gas til målstregen, fortæller André Greipel.

/ritzau/

Dagens Gossip