Grevinde Anne Dorte af Rosenborg er død - 66 år

Skrevet af admin

03/01/2014

Mest læste i dag

Grevinde Anne Dorte af Rosenborg er sovet stille ind på Gentofte Hospital 2. januar klokken 20.00. Det oplyser familien.

Bisættelsen finder sted fra Lyngby Kirke torsdag 9. januar klokken 10.30, oplyses det.

Grevinde Anne Dorte har gennem længere tid kæmpet mod sygdom - hun blev 66 år.

Så sent som i julen, var Anne Dorte omgivet af hele sin familien. Hendes børn og børnebørn holdt jul på Sorgenfri Slot.

Og i det nyeste Billed-Bladet fortæller den ene datter Camilla af Rosenborg, at nytårsaften blev fejret stille og roligt, fordi hendes mor ikke havde så mange kræfter på grund af sin sygdom.

Grevinde Anne Dorte blev i 1971 gift med dronning Margrethes fætter greve Christian. Og da greve Christian valgte at blive borgerligt gift, blev han frataget sin prinsetitel. Han blev i stedet tildelt tilten greve.

Christian af Rosenborg døde sidste år i maj. Og han er ligeledes begravet ved Lyngby Kirke.

Greve Christian af Rosenborg var på et tidspunkt nummer tre i den kongelige arverække til tronen i Danmark. Men en ændring af tronfølgeloven i 1953 efter en folkeafstemning sendte imidlertid greve Christians gren af kongefamilien ud i periferien.

Christian af Rosenborg var søn af arveprins Knud og prinsesse Caroline-Mathilde, og da den gamle tronfølgelov kun gav mulighed for mandlig arvefølge, var han før tronfølgeændringen i 1953 nummer tre i arvefølgen efter sin far og bror, greve Ingolf.

Selv om Christian blev skrevet ud af tronfølgeloven, var han og Anne Dorte blandt de øverste navne på gæstelisten, når der blev indbudt til fest i kongehuset.

Parret har tre døtre, komtesserne Camilla, Josephine og Feodora, som er vokset op i almindelige parcelhuse først på Heimdalsvej i Frederikssund og siden i Holte.

I de sidste år boede greveparret på Sorgenfri Slot, og dermed vendte greve Christian tilbage til sit barndomshjem.

/ritzau/