Grimhøjmoské: Bland jer ikke i vores religionsfrihed

Skrevet af admin

28/02/2016

Mest læste i dag

Når en imam fra Grimhøjmoskéen ved Aarhus underviser en gruppe kvinder i, at utroskab skal straffes med stening eller piskeslag, er der blot tale om helt almindelig undervisning i koranens tekster.

Det siger formanden for Grimhøjmoskéen, Oussama El-Saadi, efter at TV2 har offentliggjort skjulte optagelser fra moskéen på Grimhøjvej i Aarhus.

Han mener, at det krænker religionsfriheden, når politikere blander sig i den undervisning, der foregår i moskeen.

- Det kan ikke passe, at man siger til os, at vi ikke må undervise i det her, siger han til Ritzau.

Han pointerer, at der er tale om hel generel undervisning i islam.

Spørgsmål: Går I ind for stening som straf mod utroskab i Grimhøjmoskéen?

- Det er et godt spørgsmål. Det er ikke noget, som jeg kan afvise eller ikke afvise, fordi det står i sharialoven, som man som muslim skal leve så meget efter som muligt.

- Men når man bor i Danmark, er det ikke alt, man kan praktisere inden for den danske lovgivning, siger han.

Optagelserne stammer fra TV2's dokumentar "Moskeerne bag sløret", som endnu ikke er vist på tv. I dokumentaren er der udsendt to såkaldte muldvarpe, der har lavet skjulte optagelser i Grimhøjmoskeen.

Undervisningen foregår ifølge TV2 i et lokale i moskeen, hvor en gruppe kvinder og børn samles i en studiegruppe for at blive undervist i islams retssystem, sharia.

At undervise i straf med piskeslag og stening er lige så naturligt, som at undervise i andre dele af koranen. Eksempelvis reglen om at man skal bede fem gange om dagen, og hvad der sker, hvis man ikke faster, forklarer formanden.

- Alle ved, at islam siger, at hvis en ugift kvinde er i kontakt med en mand, så er straffen piskeslag, og hvis en kvinde er utro, så er straffen stening.

- Det står i koranen, og alle muslimer kender til den her straf. Bare tag telefonen og ring til et tilfældigt nummer i hvilket som helst muslimsk land, så vil du få det samme svar, siger Oussama El-Saadi.

Politikere fra hele Danmarks politiske spektrum har reageret kraftigt på de skjulte optagelser fra moskeen.

Fra Socialdemokraterne lyder det, at undervisningen er en trussel mod de demokratiske værdier, mens Enhedslistens folketingsmedlem Pelle Dragsted kalder det "sindssygt".

/ritzau/