Grønland vil bryde verdensrekord i selvmord

I 2010 blev der begået 62 selvmord på Grønland, og det giver landet en selvmordsrate på 108 per 100.000 indbyggere. Det er næsten 10 gange så højt som selvmordsraten i Danmark samme år.

Ministeren for sundhed og infrastruktur, Steen Lynge fra partiet Atassut, står bag den nye strategi.

»Det er et meget stort og ulykkeligt problem for det grønlandske samfund, at vi har medborgere, der ikke ser andre løsninger end at vælge selvmord. Det påvirker hele samfundet, men også nærmiljøet. Hver gang et menneske begår selvmord, rammes ikke bare den nærmeste familie, men også kolleger og omgangskredsen,« siger Steen Lynge til avisen.

Han peger på, at sociale problemer som alkoholmisbrug og seksuelle overgreb har stor betydning for manglende trivsel.

Især blandt elever og studerende på uddannelsesinstitutioner har man set bølger af selvmord og selvmordsforsøg i Grønland. Derfor er børn og unge i fokus i den nye strategi, der blandt andet går ud på bedre uddannelse af personale i institutioner, der arbejder med børn og unge.Ifølge forsker i selvmord Merete Nordentoft fra Psykiatrisk Center København er den nye strategi tvingende nødvendig.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

»Grønland har jo et markant problem, som er kendt hen over lang, lang tid. Og modsat i Danmark, hvor vi har flest selvmord blandt ældre, er det jo de helt unge, der dør,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip