Grønlandsk fodbold får et grønt løft med dansk hjælp

Bedre baner skal være med til at fremme fodbolden i Grønland.

Grønlands Boldspil-Union (GBU) og Dansk Boldspil-Union (DBU) er enige om at give fodbolden i Grønland et løft, hvor man først og fremmest ønsker at skabe en markant fremgang i antallet af spillere, dommere og frivillige.

På sigt skal det sikre et grønlandsk medlemskab af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), skriver DBU på sin hjemmeside.

Med de højere ambitioner følger også flere kunstgræsbaner, hvor det grønlandske fodboldliv kan udfolde sig året rundt, og så sætter aftalen øget fokus på den grønlandske sundhed.

Den nye samarbejdsaftale skaber tilfredshed hos formanden for Dansk Boldspil-Union, Jesper Møller.

- Jeg er rigtig glad for, at vi fornyer vores samarbejde med GBU om nogle ambitiøse målsætninger for fremtiden, så Grønland på sigt kan blive en større del af samarbejdet i Norden og i Europa, siger Jesper Møller til unionens hjemmeside.

Grønlandsk fodbold er belastet af de udfordringer, is, sne og kulde fører med sig.

Derfor påpeger Jesper Møller, at en af de vigtigste opgaver er at skabe gode baner og et godt fundament for fremtiden i den arktiske nation.

- Det er nødvendigt, at vi skaber et godt græsrodsmiljø, så vi kan få udbygget fodboldkulturen i Grønland.

- Det kræver, vi giver børn og unge mulighed for at spille i hele landet, og derfor arbejder vi på at anlægge 4-6 kunstgræsbaner rundt omkring i Grønland, så de kan spille fodbold på et meget bedre underlag.

- For det er ikke en mulighed, som det er lige nu, fortæller han.

Selvom samarbejdet mellem DBU og GBU giver bolden op for udviklingen af grønlandsk fodbold, kræver det, at der er nogen der spiller med, fortæller formanden for GBU, John Thorsen.

- Det kræver, at vi får et stærkt samarbejde op at køre med civilsamfundet, erhvervslivet og organisationer i hele Grønland.

- Det er en svær opgave at løfte alene, så vi skal have hjælp udefra, men aftalen er et rigtig godt udgangspunkt for at få interessen for fodbold til at blomstre, så Grønland kan blive en del af det europæiske fodboldmiljø, siger John Thorsen.

/ritzau/

Dagens Gossip