Grotesk: Hunde brugt som narko-kurerer i Italien

En væmmelig sag om massiv narkosmuglig har ramt italien. Italiensk politi har anholdt 75 personer fra det nordlige Italien og Rom.

Personerne er en del af en stor narkoring, som har brugt hunde til at transportere kokain gennem lufthavne. Der er også beslaglagt våben.

 

Det skriver den engelske Avis, Daily Mail.

 

Bagmændene, som har forbindelse til narkokarteller i Sydamerika, har tvunget hundene til at sluge poser med kokain. Når smuglingen var overstået, blev hundene skåret op. Mindst 50 hunde er døde efter den behandling.

Politiet konstaterer, at der er brugt store racer som Grand Danois, Labrador og Mastiff. Det er uklart, hvordan smuglerne har fået hundene til at sluge poserne. Poserne indeholdt et kilo og 270 gram kokain i hver.

 

De mistænkte er anklaget for organiseret kriminalitet, narkotikahandel og ulovlig våbenbesiddelse, oplyser de italienske myndigheder.

 

Det er en almindelig kendt metode, at smuglere sluger forsigtigt indpakkede stoffer for at snyde lufthavssikkerheden og dermed transportere narko på tværs af landegrænser. På den måde løber de en kæmpe risiko. Går der hul på en af indpakningerne, venter der en pinefuld død.

 

Det er ikke det første gang, hunde bliver brugt som narko-kurerer. For nogle år siden blev en fire-årig hyrdehund fløjet fra Colombia til New York City med kokain syet ind i sin mave. Ifølge myndighederne havde hunden 10 kilo kokain i sig. Det blev opdaget, da tolderne lagde mærke til, at hunden virkede syg. Derfor besluttede de sig at røntgenfotografere den.

 

Dagens Gossip