Groth-modstander bliver sendt på værtshus

Skrevet af admin

07/08/2016

Mest læste i dag

Der venter Jonathan Groth skræmmende kinesisk modstand i 3. runde i den olympiske bordtennisturnering.

Natten til mandag dansk tid skal den danske OL-debutant op mod verdensranglistens nummer ét, Ma Long.

Ma Long beskrives som en teknisk fremragende spiller med en meget stærk serv og et bedragerisk spin i sine slag. Men han har problemer med at holde nerverne i ro og lægger et voldsomt mentalt pres på sig selv.

Derfor må han tage et lidt alternativt hjælpemiddel i brug.

- For Ma Long er to ting vigtige. Den første er at få ham til at tage på værthus for at drikke noget alkohol, når presset bliver meget hårdt, siger den kinesiske bordtennischeftræner Liu Guoluiang ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den anden ting er ifølge cheftræneren at distrahere Ma Long med small talk.

Den 27-årige kineser har længe domineret verdensranglisten, men formåede ikke at kvalificere sig i single til OL i London for fire år siden. Og først sidste år vandt han VM i singlerækkerne – efter fire forgæves forsøg.

Det stiller spørgsmålstegn ved kineserens mentale modstandskraft, men med den nyfundne metode til at dulme nerverne forventer cheftræneren at se Ma Long vinde OL-guldet.

- Jeg mener, at Ma Long er favoritten til at tage førstepladsen. Nu skal vi bare være opmærksomme på hans tankemønstre og punktere hans mentale stress, siger Liu Guoluiang.

23-årige Jonathan Groth blev klar til mødet med Ma Long via en stensikker sejr på 4-0 i sæt over verdens nummer 70, finnen Benedek Olah.

/ritzau/