Grov misrøgt: Heste fjernet fra ejer

En gårdejer i Suldrup i Nordjylland har frivilligt overdraget to heste til foreningen Nyt Hesteliv, efter han blev anmeldt for vanrøgt. 

Foreningen arbejder for at hjælpe heste i nød, og de havde fået en anmeldelse om, at gårdejeren havde fire heste, der havde såkaldte snabelhove, hvilket betyder, at hestenes hove ikke havde været behandlet af en hovbeskærer, og de derfor ikke kunne gå på dem. 

- Den ene af hestene kunne slet ikke gå og var uden tvivl i mange smerter. Vi bad ejeren omgående få rekvireret dyrlæge og smed for at rette op på hestene og få dem smertebehandlet.

Vi kontaktede flere dyrlæger i omegnen på ejers vegne, men det var imidlertid ikke så enkelt, da ingen dyrlæger ville komme ud til hesten, da det var misrøgt, skriver Nyt Hesteliv ved formand Janne Junker i en pressemeddelelse, ifølge Nordjyske. 

For at hjælpe hesten valgte vi - med ejerens accept - at overtage de to islændere og overdrage dem til nærmeste internat, som så ville tage over med dyrlæge og smed, fortæller Janne Junker.

Hesten blev smertebehandlet inden transporten, og der kom en smed ud for at se, om hestene kunne reddes. Det kunne den ene ikke, og den blev aflivet torsdag. Den anden islænder kunne reddes og bliver nu hjulpet videre til et nyt og anstændigt liv, oplyser Janne Junker.

- Men da det var så grov en forsømmelse, ville vi straks anmelde det til politiet og håbede at få politiet ud hurtigst muligt. Vi kontaktede derfor politiet telefonisk og fik fat i vagthavende.

- Vi fortalte, at det drejede sig om en grov forsømmelse og at vi derfor gerne ville anmelde denne som en akut sag, da hesten havde smerter. Vi oplyste endvidere til vagthavende, at vi havde bedt ejeren om at få en dyrlæge ud, fortæller Janne Junker i pressemeddelelsen.

Ifølge Janne Junker skulle vagthavende hos Nordjyllands Politi derefter have sagt, at så er problemet jo løst. Den udtalelse finder Janne Junker uacceptabel.

- Det er så grov en overtrædelse af dyreværnsloven, at det ikke er i orden, at politiet ikke vil komme ud til en anmeldelse. Men det ser vi desværre i så mange tilfælde indenfor dyreværnssager. Der sker ingenting. Dyrene bliver ikke hjulpet og forbryderne går fri, siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip