Grufuld afsløring: Sådan træner cirkus sine babyelefanter

Elefanter er altid søde, og ofte kan man komme tæt på de rolige og majestætiske dyr, hvis man tager i cirkus.

Her har elefanter i årevis begejstret publikum med tricks og kunster, men begejstringen vil med sikkerhed få en ende, hvis  flere var klar over, hvordan man nogen steder behandler de stakkels elefanter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Et af disse steder er hos Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus, der i mange år har været kendte for deres elefant-forestillinger. Det skriver The Dodo.

Nu har en tidligere elefant-træner hos Ringling Bros. and Barnum & Bailey imidlertid lækket en række billeder, der på tragisk vis afslører, hvordan babyelefanter presses og mishandles til at blive cirkusdyr.

Artiklen fortsætter under billedet.

På billederne ser man, hvordan en ung hanelefant bliver bundet med reb, mens man har fjernet ham fra sin mor. Imens forsøger en gruppe af trænere at ’vride’ ungen i de positioner, han har brug for at lære at udføre .

På nogen af billederne bruger trænerne endda et instrument kaldet en ’bullhook’, til at kontrollere elefanten. Den spidse ’bullhook’ anvendes til at stikke og slå elefanter til opføre sig, som man ønsker. Instrumentet er dog forbudt i flere stater i USA, da det anses for dyremishandling.

Artiklen fortsætter under billedet.

Elefanternes træningsproces er smertefuld - både fysisk og psykisk - og som regel fjerens babyelefanter fra deres mor, før træningen begynder.

I nogle tragiske tilfælde har træning af cirkuselefanter også resulteret i dødsfald for de stakkels dyr. En otte måneder gammel unge ved navn Ricardo måtte aflives i 2004, efter han var faldt ned af en platform under træning og brækkede to ben. Et par år tidligere druknede en treårige elefant efter at den var løbet i vandet for at undslippe sin træners ’bullhook’.

Artiklen fortsætter under billedet.

Siden disse episoder meddelte Ringling Bros. and Barnum & Bailey, at man ville lukke sit elefantprogram, og at elefanterne vil blive sendt på ’pension’ på deres center for træning og opdrættelse i Florida, men ikke desto mindre er det netop på deres Floria-center, at disse billeder er taget.

Med udgivelsen af billederne håber den tidligere elefant-træner at sætte fokus på de brutale forhold som elefanter – ikke bare hos Ringling Bros. – men mange steder i verden lider under.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip