Grund til optimisme for tobisfiskerne

Biologerne fra ICES har i dag offentliggjort deres rådgivning, der skal danne grundlag for årets tobiskvote, og de anbefaler, at tobiskvoten hæves fra 23.000 tons i 2012 til 322.000 tons i 2013. Dermed kan kvoten komme tilbage på samme niveau som i det gyldne år 2011, hvor danske fiskere havde den bedste indtjening i næsten 10 år. Næste skridt er, at EU omsætter rådgivningen fra ICES til en beslutning om årets tobiskvote.

- Det er positivt, at biologerne vurderer, at tobiskvoten i år kan forhøjes, samtidig med at vi bevarer et bæredygtigt fiskeri. Jeg er meget optaget af, at vi får en hurtig beslutning om årets kvote igennem i EU, så fiskerne kan komme ud at fiske. Jeg har derfor på et møde i tirsdags gjort det helt klart for både EU-formandskab og Kommissionen, at vi skal sætte alt ind på at få tobisfiskeriet i gang fra 1. april, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).

Indtjening faldt ni procent
Kvoten på tobis var ekstremt lav i 2012, fordi et prøvefiskeri – de såkaldte skrabetogter – viste meget lave fangster. Det har haft betydning for dansk fiskeris bruttoindtjening i 2012.
En ny opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen viser, at bruttoindtjeningen faldt med ni procent i 2012 til 2,9 milliarder kroner, og at den primære årsag var den lave tobiskvote. Indtjeningen på tobis faldt fra 455 millioner kroner i 2011 til 99 millioner kroner i 2012.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip