Grundfos fyrer topchef

Skrevet af admin

13/12/2013

Mest læste i dag

Grundfos har fredag sagt farvel til sin koncernchef, Carsten Bjerg. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, hvor årsagen til fyringen angives som utilfredshed med "nøgletal og udvikling" i koncernen.

Grundfos’ koncernbestyrelse har i dag orienteret medarbejderne om, at Carsten Bjerg, der sidste år blev kåret som "Årets Leder", har indgået en aftrædelsesaftale med Grundfos, og at der er sat en rekrutteringsproces i gang for at finde en ny koncernchef.

- Carsten Bjerg har ydet en stor indsats for Grundfos i 16 år, hvilket vi takker ham for, forklarer Grundfos’ koncernbestyrelsesformand Jens Moberg.

- Grundfos har et stort uudnyttet vækstpotentiale, og vi er ikke tilfredse med virksomhedens nuværende nøgletal og udvikling.

- Derfor har vi efter nøje overvejelse besluttet os for at finde en ny topleder til Grundfos, siger han.

Indtil en ny koncernchef er udpeget, vil bestyrelsesformand Jens Moberg, indgå i ledelsen af Grundfos sammen med koncerndirektør Søren Ø. Sørensen og koncerndirektør Lars Aagaard, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Grundfos er verdens største producent af cirkulationspumper og har 80 selskaber i 60 lande.

Omsætningen var i 2012 på 22,6 milliarder kroner.

Selskabet havde i 2012 en omsætning på 22,6 milliarder kroner. Det var en stigning fra 21,2 milliarder kroner året før. Alligevel faldt resultatet efter skat til 1,3 milliarder kroner fra 1,4 milliarder kroner i 2011.

Globalt er der over 18.000 medarbejdere.

/ritzau/