Grundstødt skib glider fri efter to døgn i Storebælt

Skrevet af admin

24/01/2016

Mest læste i dag

Efter at have tilbragt næsten to døgn som grundstødt på Yderflak i Storebælt gled et 225 meter langt skib lørdag aften pludselig fri helt af sig selv.

- De havde faktisk haft flere bjærgningsselskaber ude at se på opgaven, men de kunne ikke umiddelbart hjælpe med at trække det fri, siger vagtholdslederen hos Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

Omkring klokken 01 natten til søndag ankom det lange fartøj så til Aarhus Havn.

- Skibet har været dykkerundersøgt, og der var ikke umiddelbart nogen svære skader. Nu ligger det inde i Aarhus Havn og bliver undersøgt grundigere, og så bliver det formentlig frigivet og kan erklæres sødygtigt, siger vagtholdslederen.

Skibet Glory First var på vej fra Argentina til Aarhus med en last af sojabønner, da det natten til fredag gik på grund.

Allerede fredag formiddag kunne det imidlertid konstateres, at der næppe var læk af hverken olie eller spildevand. Senere blev den oplysning endeligt bekræftet.

Hos Forsvarets Operationscenter vides det endnu ikke, hvorfor skibet, en bulkcarrier indregistreret på Marshall Øerne, gik på grund.

- Vi har ikke nogen indikationer på, at der er sket noget uregelmæssigt. Det ligner et uheld. Skibet stikker 10,2 meter, og det går på grund på cirka 10 meters dybde, siger vagtholdslederen.

/ritzau/