Grundstødte passagerer fra færge er kommet i land

De passagerer, der var om bord på færgen Viking Amorella, da den i forbindelse med en strømafbrydelse lørdag gik på grund på Föglö i Ålands skærgård, får tilbudt en erstatningsrejse, oplyser rederiet Viking Line.

Samtidig kan de passagerer, som på eget initiativ bookede hjemrejsen fra Mariehamn med et andet rederi, ifølge nyhedsbureauet FNB få udlægget for returbilletten betalt af Viking Line.

Passagererne, der skulle tilbage til Finland, rejste søndag eftermiddag fra Mariehamn om bord på Viking Grace mod Turku. Færgerejsende mod Stockholm ankom allerede søndag morgen med Viking Rosella.

Ingen af de 2014 ombordværende på Viking Amorella, hvoraf 1853 var passagerer, kom noget til ved grundstødningen.

Det lykkedes i løbet af lørdag aften at trække Viking Amorella fri, og færgen anløb Mariehamn på Åland lige efter klokken et natten til søndag. Ved grundstødningen var Amorella på vej til et kort ophold på Ålandsøerne.

Da Viking Rosella ankom til Stockholm ved otte-tiden søndag morgen, stod Saini Nurmi og ventede på sit barnebarn.

- Jeg blev meget bange, da jeg hørte, hvad der var sket. Rigtig bange. Tankerne gik tilbage til Estonias forlis, siger hun med henvisning til havariet i Den Finske Bugt, som i 1994 kostede 852 mennesker livet.

Meti Khalil var passager på Viking Amorella, da færgen gik på grund.

- Skibet standsede pludselig. De sagde, at motorerne var gået i stykker, og vi lå stille uden at bevæge os i over en time. Mine børn blev ret bange, siger han.

Men Mati Khalil føler sig ikke afskrækket efter den natlige sørejse.

- Der var lidt uro, men besætningen løste problemerne, siger han.

Gisellan Nilsson lå og sov, da Amorella gik på grund tidligt lørdag morgen.

- Jeg mærkede ikke noget, da det skete. Men da jeg hørte, at skibet tog vand ind, blev jeg meget bange siger hun.

/ritzau/TT

Dagens Gossip