Gruppeformand er skuffet over ordfører-exit

SF skal nok rejse sig, selv om det er skuffende, at partiets politiske ordfører Jesper Petersen forlader SF for at søge ind hos Socialdemokraterne.

Det siger SFs gruppeformand Anne Baastrup.

- Det er altid træls, når medlemmer går med så høj en position som Jesper. Men når det er sagt, har man det bedst, når det er Socialdemokraterne, siger Anne Baastrup.

Med Jesper Petersen er det farvel til den seneste såkaldte arbejderist, som støttede Villy Søvndal og Thor Möger Pedersens skift fra SF som opposition til regeringsparti. For nylig gik næstformand Mattias Tesfaye også til S. Anne Baastrup ser en politisk tendens.

- Der var dele af dem, der støttede Villy, som definerede sig mere i retning af Socialdemokratiet end den folkesocialistiske bevægelse. Mattias og Jesper har valgt at gå sammen med et par stykker fra landsledelsen, siger Anne Baastrup.

- Men det er en relativt naturlig udgang, når SF med så stort flertal vælger Annette (Vilhelmsen).

SF står foran store udfordringer, men Jonas Dahl bliver en god politisk ordfører, siger gruppeformanden - og påpeger, at Villy Søvndal og Annette Vilhelmsen sammen har beskrevet SFs vej videre.

Hun finder det ikke unaturligt, at alle SFs ministre støttede sundhedsminister Astrid Krag som SFs ny formand frem for Annette Vilhelmsen, der fik støtte fra over seks af ti SF'ere.

- Mig bekendt er ministrene da glade for den position, de har i SF. Jeg har ikke indtryk af, at nogen af ministrene vil tage en konsekvens af denne karakter, siger Anne Baastrup.

SF bliver i S-R-SF-regeringen trods afskeden samt meningsmålinger under fem procent, mener hun.

- Annette bliver mere stålsat, når hun løber ind i udfordringer. Jeg kan ikke se, at det skulle have nogen indflydelse på vores position i regeringen, siger Anne Baastrup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip