Guardiola deler historisk Bayern-triumf med forgænger

Bayern München vandt lørdag som det første hold i historien for fjerde gang i træk det tyske mesterskab.

Det skete med en 2-1-sejr på udebane over Ingolstadt.

Bagefter sendte Bayerns snart forhenværende mestertræner, Josep Guardiola, en tanke til sin forgænger Jupp Heynckes, som han afløste for snart tre år siden.

- Jeg ønsker at dele denne titel med Jupp Heynckes. Vi har opnået noget meget specielt sammen, siger Guardiola.

Heynckes sagde i 2013 farvel til Bayern med at vinde det tyske mesterskab, den tyske pokalturnering samt Champions League.

Med Guardiola i trænersædet er det blevet til yderligere tre Bundesliga-titler, og det er måske ikke helt slut endnu for spanieren, der efter sommerpausen starter op i Manchester City.

Om to uger venter Borussia Dortmund i den tyske pokalfinale, hvor det kan blive til endnu en titel.

Først skal det historiske mesterskab dog fejres af Thomas Müller og resten af Bayern-spillerne, der ikke længere kan indhentes af pokalfinalemodstanderen Dortmund i ligatabellen.

- Det er en stor bedrift at have vundet titlen, specielt når man tænker på, at Dortmund er Bundesliga-historiens bedste toer, siger Müller med henvisning til forfølgerne, der har 77 point før sidste spillerunde.

Bayern München har på førstepladsen 85 point.

- Det er specielt at have vundet fire i træk.

- Det er aldrig sket før, selv om der har spillet mange store hold i ligaen. Det er en stor lettelse, at vi nu har gjort det, siger Müller.

Bayern München mistede tidligere på ugen chancen for at gentage The Treble fra 2013, i det holdet blev slået ud af Atlético Madrid i semifinalen i Champions League. Dermed bliver finalen et rent spansk opgør mellem Atlético og Real Madrid.

/ritzau/

Dagens Gossip