Guardiola deler historisk Bayern-triumf med forgænger

Bayern München vandt lørdag som det første hold i historien for fjerde gang i træk det tyske mesterskab.

Det skete med en 2-1-sejr på udebane over Ingolstadt.

Bagefter sendte Bayerns snart forhenværende mestertræner, Josep Guardiola, en tanke til sin forgænger Jupp Heynckes, som han afløste for snart tre år siden.

- Jeg ønsker at dele denne titel med Jupp Heynckes. Vi har opnået noget meget specielt sammen, siger Guardiola.

Heynckes sagde i 2013 farvel til Bayern med at vinde det tyske mesterskab, den tyske pokalturnering samt Champions League.

Med Guardiola i trænersædet er det blevet til yderligere tre Bundesliga-titler, og det er måske ikke helt slut endnu for spanieren, der efter sommerpausen starter op i Manchester City.

Om to uger venter Borussia Dortmund i den tyske pokalfinale, hvor det kan blive til endnu en titel.

Først skal det historiske mesterskab dog fejres af Thomas Müller og resten af Bayern-spillerne, der ikke længere kan indhentes af pokalfinalemodstanderen Dortmund i ligatabellen.

- Det er en stor bedrift at have vundet titlen, specielt når man tænker på, at Dortmund er Bundesliga-historiens bedste toer, siger Müller med henvisning til forfølgerne, der har 77 point før sidste spillerunde.

Bayern München har på førstepladsen 85 point.

- Det er specielt at have vundet fire i træk.

- Det er aldrig sket før, selv om der har spillet mange store hold i ligaen. Det er en stor lettelse, at vi nu har gjort det, siger Müller.

Bayern München mistede tidligere på ugen chancen for at gentage The Treble fra 2013, i det holdet blev slået ud af Atlético Madrid i semifinalen i Champions League. Dermed bliver finalen et rent spansk opgør mellem Atlético og Real Madrid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip