Guardiola dybt berørt over Vilanovas afgang

Måske fordi nyheden om, at hans gode ven og tidligere assistent i den katalanske fodboldstormagt, Tito Vilanova, fredag måtte trække sig fra sit job som cheftræner i FC Barcelona på grund af sugdom, stadig sad i ham.

Guardiola erkendte også gerne på et pressemøde efter sejren, at han var dybt berørt:

- Det er meget svært at tale om en ven som Tito på tysk. Jeg elsker ham rigtig højt. Jeg ønsker ham og hans familie alt det bedste, så de kan gå den her tid i møde med masser af styrke. Det her er meget, meget svært for mig, sagde Guardiola ifølge as.com.

44-årige Vilanova er ramt af en sjælden kræftsygdom i struben, og den har han kæmpet imod gennem de seneste år. I november 2011 fik han fjernet en svulst fra spytkirtlen, og et år efter - bare få måneder efter han overtog som cheftræner i FC Barcelona - måtte han igennem endnu en operation og efterfølgende behandling i New York.

Tito Vilanovas sygdom har i offentligheden sat venskabet med Guardiola på en prøve. For en uge siden rasede Guardiola på et pressemøde mod ledelsen i sin tidligere klub, fordi han mente, at den havde stillet ham i et dårligt lys ved blandt andet ikke at lade ham være i fred under hans et års lange sabbat, og fordi de havde kritiseret ham for ikke at besøge Vilanova i New York.

I denne uge - bare nogle få dage før sin afgang - kom Vilanova sin bestyrelse til undsætning ved at udtrykke sin ærgrelse over, at Guardiola ikke var der for ham:

- Da jeg var i New York, besøgte Pep mig i to dage, sagde han på en pressekonference.

- Han er min ven, og jeg havde brug for ham. Men efter operationen og de to måneder derefter, besøgte han mig ikke igen. Jeg havde forventet mere af ham.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip