Guardiola kritiserer Barcelonas bestyrelse

Bayern Münchens nytilkommende træner Pep Guardiola trak i sommeren 2012 stikket og forlod trænergerningen i Barcelona. Batterierne var flade. Der skulle ro på. Stressniveauet skulle ned.

Et år er nu gået, og på et pressemøde torsdag valgte Pep Guardiola at lange ud efter ledelsen i Barcelona, som, han mener, har forsøgt at sætte ham i dårligt lys gennem medierne efter afgangen fra klubben.

- Jeg rejste 6.000 miles (knap 10.000 kilometer, red.) væk og bad ledelsen i Barcelona om at lade mig være, og det er ikke lykkedes dem, sagde Pep Guardiola på pressemødet.

Det er især Barcelonas præsident Sandro Rosell, som Pep Guardiola har fået et anstrengt forhold til, efter han har plantet ondsindede rygter om Guardiolas forhold til sin tidligere assistent i Barcelona og den nuværende træner i klubben, Tito Vilanova.

Pep Guardiola var store dele af sit sabbatår bosat i New York, hvor Tito Vilanova på et tidspunkt var i byen i forbindelse med en behandling af sin kræftsygdom. Hertil skulle Sandro Rosell have sagt, at Guardiola end ikke havde taget kontakt til Vilanova.

- Der har været så mange tilfælde i løbet af dette år, hvor Barcelona og Rosell er gået over stregen. At de har brugt Tito Vilanovas sygdom til at angribe mig, vil jeg aldrig glemme. Jeg så Tito Vilanova i New York, og hvis der var tidspunkter, hvor jeg ikke så ham så meget, var det fordi, jeg ikke havde mulighed for det.

Pep Guardiola sagde på samme pressemøde, at han er interesseret i at hente Thiago Alcântara fra netop Barcelona. Det bliver spændende at se, om han kan vriste ham fri hos Sandro Rosell.

Dagens Gossip