Guardiola tager over i Manchester City

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Manchester City får Josep Guardiola som manager fra næste sæson.

Det meddeler den engelske fodboldklub på sin hjemmeside. Kontrakten gælder i tre år.

Josep Guardiola har siden 2013 stået i spidsen for den tyske klub Bayern München.

For et stykke tid siden meddelte den spanske træner, at han forlader tyskerne efter indeværende sæson.

Josep Guardiola har selv nævnt, at han har været i dialog med engelske klubber, og Manchester City var da også nævnt som et varmt bud på en kommende destination for den tidligere FC Barcelona-træner.

Manchester City fortæller i meddelelsen, at klubben i 2012 afholdt samtaler med spanieren.

Den engelske klub meddeler samtidig, at den nuværende manager, Manuel Pellegrini, stopper efter denne sæson.

- Af respekt for Manuel Pellegrini og spillerne ønsker klubben at offentliggøre denne beslutning for at undgå unødvendige spekulationer, lyder det i en meddelelse på hjemmesiden.

Chilenske Manuel Pellegrini kom til Manchester City i sommeren 2013.

Året efter sikrede han klubben det engelske mesterskab, men i sidste sæson blev klubben henvist til andenpladsen af Chelsea.

Manchester City ligger også i denne sæson på andenpladsen i Premier League efter 23 af de 38 runder. Klubben er tre point efter Leicester, der sensationelt fører ligaen.

Klubben får en manager, der siden sin ansættelse som cheftræner i FC Barcelona i 2008 har opnået enorm succes i international fodbold.

45-årige Josep Guardiola, der selv havde en stor aktiv karriere i primært FC Barcelona, nåede blandt andet at vinde tre spanske mesterskaber og to Champions League-titler, før han i sommeren 2012 stoppede i Barcelona for at tage et sabbatår.

I 2013 afløste han Jupp Heynckes i Bayern München, som Guardiola siden har ført til to tyske mesterskaber og en tysk pokaltitel.

/ritzau/