Guardiola vil hugge finaleplads fra gamle venner

Det bliver specielt for Bayern München-træner Josep Guardiola, når det tyske mesterhold onsdag aften tørner sammen med FC Barcelona i Champions League-semifinalen.

Kampen bliver Guardiolas første møde med Barcelona, siden han i 2012 stoppede som træner i den klub, han kom til som barn og har været i langt størstedelen af sin karriere.

Allerede som 13-årig kom Guardiola til Barcelonas ungdomsakademi, og han blev i klubben indtil 30-års alderen, hvor han skiftede til italienske Brescia. Som 19-årig fik han debut på førsteholdet under Johan Cruyff på Barcelonas daværende "Dreamteam".

Som spiller var Guardiola en ledende figur for catalonierne op gennem 1990'erne, da holdet blandt andet vandt Europa Cuppen for mesterhold i 1992. Og succesen som træner for klubben i perioden 2008-2012 var om muligt endnu større.

Guardiola hentede 14 trofæer til klubben, deriblandt to Champions League-titler, inden han i 2013 overtog trænerembedet i FC Bayern München, hvor han også har høstet stor succes.

Semifinalebraget bliver ikke kun specielt for Guardiola. Det bliver det også for en stor del af Barcelona-spillerne, der ikke har glemt den succes, Guardiola førte klubben til.

Især Andrés Iniesta nærer et tæt forhold til sin tidligere træner, som han - sammen med Michael Laudrup - kalder sit største idol.

- Vi har kendt hinanden længe, så vi har godt forhold til hinanden. Vi har oplevet mange ting sammen, så mødet bliver dejligt og specielt for alle, siger Iniesta til AFP.

Selvom det er første gang, at Guardiola er tilbage som træner på Camp Nou, er han jævnligt at finde på tilskuerpladserne.

Formstærke Barcelona, der fører den spanske liga med tre runder igen, ligner en forhåndsfavorit mod Bayern. Ikke mindst fordi tyskerne har mange profiler ude med skader; Arjen Robben, David Alaba, Franck Ribery, Holger Badstuber og Sebastian Rode.

Omvendt ser det ud til, at Robert Lewandowski bliver klar til kampen i Barcelona oven på den brækkede næse og kæbe samt hjernerystelse, han pådrog sig for en uges tid siden mod Borussia Dortmund.

Barcelona har stort set hele truppen meldt klar. Backen Jordi Alba er tvivlsom til opgøret, mens Jérémy Mathieu er skadet.

Bayern, der allerede er blevet tysk mester, kom i problemer i første kvartfinalekamp, da Porto overraskende slog sydtyskerne med 3-1. Bayern vandt dog returkampen 6-1.

Barcelonas vej til semifinalen var til gengæld uden de store bump, da PSG blev slået ud med sammenlagt 5-1.

Kampen begynder onsdag klokken 20.45, mens der er returopgør seks dage senere i München.

/ritzau/

Dagens Gossip