Guardiolas mission impossible

Jupp Heynckes var glad. På den undertrykte, tyske facon. Men han var også uhyre bevidst i timerne efter Bayern Münchens længe ventede Champions League-triumf. Bevidst om, at han næste lørdag stopper karrieren i den tyske storklub med en Champions League-titel, et mesterskab og sandsynligvis også en pokaltriumf imellem de 68-årige hænder.

Men også fuldt ud bevidst om at lægge et voldsomt pres på manden, der træder i hans sorte Boss-sko - den tidligere FC Barcelona-talisman Josep Guardiola.

- Min efterfølger vil naturligvis overtage et perfekt hold, sagde Heynckes, inden han afslørede at ikke bare Mario Götze, men også topscoreren Robert Lewandowski i den kommende sæson rykker fra finaletaberne Borussia Dortmund til pokalmagneten på Säbener Strasse i München.

Så var tonen slået an og retorikken klar. Heynckes er ingen Lynge Jakobsen eller Sir Alex Ferguson, der med bløde, betænksomme hænder hjælper sin efterføler ind i jobbet. Han har et eftermæle og en stolthed at tænke på. Derfor lukker manden med sølvhåret ikke presset ud af Guardiolas dæk. I stedet strammer han ventilen.

Blot ved sine suveræne resultater i denne sæson, har Jupp Heynckes gjort det noget nær umuligt for Guardiola at overgå ham. Inderst inde havde spanieren utvivlsomt et lille, undseeligt ønske om, at Bayern ville tabe lørdagens europæiske finale, så der trods alt var en teoretisk mulighed for, at han kunne føre holdet videre, distancere Heynckes og på den måde positionere sig selv. Men det får man aldrig den sympatiske catalaner til at indrømme. I stedet starter Guardiola under det ultimative pres. Som træneren, der skal efterfølge ham, der vandt det hele. Rub og stub.

- Vi har opnået noget, som aldrig er sket i Bundesligaens historie, sagde Heynckes.

- Den her sæson har været fantastisk for FC Bayern. Ingen klub i Bundesligaen har spillet så konsistent og slået så mange rekorder, supplerede han, mens Josep Guardiola sikkert gled længere og længere ned i sofaen hjemme i New York.

Forventningerne og presset på Josep Guardiolas kommende ægteskab med Bayern München havde været gigantiske ligegyldigt hvad. Men nu gifter spanieren sig med 'en kvinde', hvis eks-mand var både rig, succesfuld og god på lagnerne. Den er svær at toppe. Især når eks-manden ikke tøver med at hylde 'kvinden', som toppen af poppen. Ja, faktisk som en klub med muligheden for at vinde hele dynen igen de næste mange år. Nøjagtig som de gjorde det i midten af 70'erne.

- Bayern skal bevise, at de kan blive ved med at opnå de her titler. Men det er meget muligt, at en ny Bayern-æra er begyndt, fastslog Heynckes, inden han forsvandt videre til Bayerns sejrsbanket.

Hvis Josep Guardiola så småt er begyndt på at få strøtanker om at flygte ved alteret, kan man næsten ikke fortænke ham i det. Men det sker ikke. 'Pep' tiltræder i Bayern München 1. juli.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip