Gudmundsson efter EM-fiasko: Vi smed det mod Sverige

Skrevet af admin

27/01/2016

Dagens topnyheder

Søndag strøg Danmark op som en af de absolutte EM-favoritter med den flotte sejr over Spanien.

Tirsdag og onsdag smed holdet så formentlig sin semifinaleplads på gulvet med først uafgjort mod Sverige og derefter nederlag til Tyskland onsdag på 23-25.

- Jeg er meget skuffet, dybt skuffet. Vi har arbejdet godt og analyseret det hele. Det er utrolig hårdt, siger Gudmundur Gudmundsson.

- Havde vi vundet mod Sverige, havde vi kunnet tåle at tabe med to mod Tyskland. Det er den følelse, jeg står med nu. Vi smed det væk mod Sverige, tilføjer landstræneren.

I begge kampe førte Danmark ellers indtil slutfasen, men i begge tilfælde blev føringerne sat over styr.

Gudmundsson ledte efter forklaringer for nederlaget til Tyskland.

- Det er svært at sige. Vi fik chancerne, men vi scorede ikke. Jeg synes, marginalerne var meget imod os, men vi brændte for meget. Og så fik vi en meget svær udvisning i slutfasen, der blev meget afgørende, siger han.

Danmark havde en svær optakt, fordi kampen mod Sverige sluttede bare 20 timer, inden mødet med Tyskland begyndte. Derimod havde Tyskland holdt pause i tre døgn.

- Vi virkede meget trætte. Jeg prøvede at skifte så meget som muligt for at få nye spillere ind, men der var stor forskel på vilkårene. De havde hvilet i to dage, og vi spillede for 20 timer siden.

- Det kan gøre en stor forskel, særligt i den sidste fase af kampen. Spillerne gav alt, liv og sjæl, i denne kamp, mener islændingen.

Spørgsmål: Har du fejlet som træner?

- Nej, men jeg tager ansvaret for holdet. Jeg er meget kritisk.

Danmark missede også semifinalen ved VM for et år siden, men Gudmundsson mærker ikke noget større pres, hvis det ender i ny fiasko.

- Jeg er altid presset i det her job, men om jeg er mere presset, må du spørge nogle andre om, siger han.

Danmark har et sidste halmstrå at klamre sig til. Hvis Rusland tager point fra Spanien i den sene kamp onsdag, ender Danmark alligevel i semifinalen.

/ritzau/