Gudmundsson håber på chance for at hvile spillere

Skrevet af admin

26/01/2016

Dagens topnyheder

Sølle 20 timer. Så kort bliver pausen, fra Danmarks kamp mod Sverige er forbi tirsdag aften, til den næste mod Tyskland begynder onsdag ved EM i håndbold.

Derfor vil landstræner Gudmundur Gudmundsson hellere end gerne fordele spilletiden på så mange spillere som muligt. Men det vigtigste er sikre sejren og det bedst mulige udgangspunkt for at nå semifinalen.

- Vores første opgave er at vinde kampen. Jeg kigger altid efter muligheder for at hvile spillere. Overalt kigger vi på, hvor vi kan spare kræfter, siger Gudmundur Gudmundsson og eksemplificerer:

- Eksempelvis Mads Christiansen spillede slet ikke forsvar i anden halvleg mod Spanien. Mikkel Hansen blev også skiftet ud i en periode af første halvleg og spillede også kun forsvar i den første fase og var ude i en lang fase i anden halvleg, siger han.

Danmark topper mellemrundens gruppe 2 med maksimale seks point, men selv med en sejr over Sverige kan Danmark næppe sikre semifinalepladsen allerede tirsdag. Det vil kræve, at Spanien taber point til Ungarn.

Men med en sejr over Sverige vil Danmark være i den gunstige position, at holdet selv med et knebent nederlag på op til fire mål mod Tyskland onsdag vil avancere i turneringen.

- Det vigtigste er at holde fokus på næste opgave, for vi har ikke kvalificeret os til noget som helst endnu. Vi er på vej, men har ikke gjort det endnu. Jeg har snakket med spillerne om, at næste kamp er den vigtigste, siger landstræneren.

Tirsdagens kamp mod Sverige, der har et point og derfor ikke kan nå semifinalen, begynder klokken 20.30.

/ritzau/