Gudmundsson har lagt strid med modstandertræner bag sig

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

Der knytter sig noget af en forhistorie til de to håndboldtrænere Gudmundur Gudmundsson og Talant Dujshebaev, der onsdag aften tørner sammen ved EM i spidsen for henholdsvis Danmark og Ungarn.

I forbindelse med en Champions League-kamp i 2014 opstod der uenighed mellem de to, og efter kampen overfaldt den daværende Kielce-træner Dujshebaev Rhein-Neckar Löwens ditto.

Ifølge Gudmundsson med et slag i skridtet, som tv-billederne, dog ikke kunne dokumentere klart.

Islændingen har dog for længst lagt episoden bag sig, når han igen står over for den kontroversielle spanske træner.

- Jeg lever i nutiden og tænker ikke mere over det. Det vil kun tage tid og energi fra mig, så jeg har fuldstændig fokus på kampen. Dengang var jeg træner for Rhein-Neckar, nu er jeg træner for Danmark.

- Det (optrinet) er ligesom sne, der er smeltet, siger Gudmundur Gudmundsson.

Dengang i foråret 2014 trak han det længste strå sammenlagt i 8.-delsfinalen, da det tyske hold vandt på reglen om flest udebanemål ved stillingen 55-55.

En sejr til Gudmundsson onsdag aften vil sende Danmark i mellemrunden med maksimum fire point, men det bliver ikke nemt, understreger islændingen i vanlig stil.

- Alle, der har set Ungarn spille, ved, at det er et godt hold. Det er et fysisk meget stærkt hold med store spillere. Blandt andet en meget tung og stor stregspiller og gode skytter på backpositionerne.

- Det bliver en spændende kamp, og vi går efter sejren som i alle andre kampe, siger Gudmundsson.

Onsdagens kamp i Ergo Arena i Gdansk begynder klokken 20.

/ritzau/