Gudmundsson roser forsvaret og Landin

Det danske håndboldlandshold spillede en flot kamp, da det søndag blev til en sejr på 28-19 over Sverige i den afsluttende kamp ved Totalkredit Cup. Kampen var den sidste test før VM i Qatar.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson glæder sig efter sejren i NRGi Arena i Aarhus ikke mindst over, at det danske forsvar rejste sig efter 29-30-skuffelsen lørdag mod Island.

- Forsvaret var bevægeligt og aggressivt. Spillerne hjalp hinanden, og de tacklede, det er jeg glad for. Og Niklas Landin var meget god i målet, siger landstræneren.

Grundlaget for sejren blev lagt i en suveræn første halvleg, som Danmark vandt 15-7.

Brødrene René og Henrik Toft Hansen udgjorde en solid midterblok, og Sverige, anført af stjernespilleren Kim Andersson, kunne ikke bryde igennem det danske forsvar.

- Der er rigtig mange ting, der fungerede godt, siger René Toft Hansen

- Der var selvfølgelig lidt udfald, men det vil der være i starten, indtil vi er blevet spillet helt sammen. Men når den rigtige tænding kommer i Qatar, så tror jeg på, at vi kan holde det i en hel kamp, siger THW Kiel-spilleren.

Stregspilleren Jesper Nøddesbo fik beskadiget sin venstre tommelfinger under kampen mod Sverige, men ifølge Gudmundur Gudmundson skulle det ikke være alvorligt.

- Jeg talte med ham under kampen. Han sagde, at det går i orden, siger landstræneren.

Danmark spiller på fredag den første kamp ved VM i Qatar, når holdet møder Argentina.

/ritzau/

Dagens Gossip