Gudmundsson tager livrem og seler med til Polen

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Danmarks herrehåndboldlandstræner, Gudmundur Gudmundsson, sad med et svært puslespil foran sig, da han skulle samle brikkerne til EM i Polen, som begynder lørdag.

Skader til bagspillerne Michael Damgaard og Mads Christiansen gav dybe panderynker hos den islandske træner, og derfor valgte han at tage livrem og seler i brug ved at udtage 17 mand til slutrunden.

Egentlig skulle truppen barberes ned fra 18 til de 16 navne, der kan være på holdkortet til slutrunden, men Gudmundsson frygter forværrede skadesituationer.

- Jeg synes, valget har været meget svært, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

- Vi ved jo reelt ikke, om Damgaard er klar allerede på lørdag, eller om han først er i stand til at spille i anden eller tredje kamp. Eller måske først i mellemrunden. Så vi tager af sted med 17 mand på torsdag.

Eneste mand til at trække sorteper blev højrebacken Nikolaj Øris. Men Gudmundur Gudmundsson afviser ikke, at Bjerringbro-Silkeborg-spilleren kan få en rolle ved EM.

- For det første har såvel Mads Christiansens fodskade som den skade, Michael Damgaard pådrog sig søndag, gjort situationen lidt usikker, og dernæst har niveauet hos de tre højrebacks været meget homogent, siger landstræneren.

- Så selv om Øris ikke kommer med i første omgang, har jeg bedt ham holde sig klar i kulissen, hvis vi undervejs i turneringen skifter ud på højreback.

Danmark møder i første EM-kamp Rusland på lørdag.

/ritzau/