Guide: Sådan tackles konfirmationen som skilsmisseforældre

Én eller to fester? Hvem skal inviteres? Og hvem skal betale? Som skilsmisseforældre er det ikke altid nemt at blive enige om, hvordan barnets konfirmation skal forløbe.

Siden Danmarks største online-mødested for singleforældre, Singleplus.dk, blev etableret i 2005 har brugerne debatteret, hvordan de bedst håndterer rollen som enlige og ofte fraskilte forældre. Og debatlysten er ofte særligt stor hos de fraskilte forældre, der står overfor at skulle arrangere konfirmation, fortæller Nicolai Danmark Johannesen, der er medstifter af Singleplus.dk.

- På vores debatforum på Singleplus.dk kan vi tydeligt se, at konfirmationsplanlægningen er et stort tema for mange fraskilte forældre. De efterspørger gode råd til, hvordan de bedst samarbejder og undgår konflikter med barnets anden forælder. Heldigvis er gode råd ikke dyre på Singleplus.dk, hvor brugerne flittigt udveksler erfaringer og hjælper hinanden.

Her har Singleplus.dk derfor samlet fem af de råd, som brugerne giver hinanden, når det handler om håndtere konfirmationsplanlægningen som skilsmisseforældre.

Brugernes råd til hinanden:

Hold kun én fest:

Hvis der overhovedet er mulighed for det - og hvis det samtidig er jeres barns ønske, så hold konfirmationen sammen.

Begrav stridsøksen for en stund:

Selvom det kan være svært, er det vigtigt at glemme fortiden et øjeblik. Husk istedet på, at det nu ene og alene handler om at skabe en dag, som jeres fælles barn vil huske resten af sit liv.

Fordel opgaverne mellem jer

Læg en plan for de opgaver, der skal varetages og uddeliger ansvarsområderne mellem jer. På den måde vil I begge føle, at I får indflydelse på barnets konfirmation.

Hæng jer ikke i småting

Der vil med garanti opstå ting, som I ikke er enige om. Er der tale om småting, så overvej indimellem at se igennem fingrene med det og efterkom i stedet den andens ønsker. Som en af brugerne på Singleplus.dk udtrykker det: Træk vejret dybt og vær det store menneske, der ikke hænger sig i detaljerne, så længe det ikke er værre end som så.

Husk konfirmanden:

Når alt kommer til alt, handler konfirmationen ene og alene om, at jeres fælles barn får en fantastisk dag. Husk derfor altid at tage jeres barn med på råd, så I ikke blot ender med en dag, I som forældre er glade for - men samtidig én, som jeres barn vil se tilbage på med stor glæde.

Kilde: Singleplus.dk

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip