Guide til Eurovision Song Contest oplevelser i Malmø

Storskærme, udendørs optrædener af Eurovision-deltagere, masser af fester i byen, schlagerhits og homobarer for alle byens besøgende.

Programmet er massivt, når Malmø allerede fra starten af maj forvandles til en euforisk Eurovision-boble af musik, glæde og sand folkefest i forbindelse med afholdelsen af det europæiske Melodi Grand Prix i Sverige. Og der er et utal af gratis arrangementer i Eurovisions hjerte 2013.

Her får du en guide til de bedste Eurovision-oplevelser i Malmø:

Eurovision Village

Eurovision Village bliver Malmøs Eurovision hjerte, og området vil allerede være åbent med en masse aktiviteter fra den 11. maj. Dette er sponsorområdet, og både semifinalerne og finalen vil blive vist på storskærm her tirsdag den 14. maj, torsdag den 16. maj og lørdag den 18. maj kl. 21. Der vil også være scener med underholdning og live musik både af deltagerne i ESC og af svenske musikere og ’schlager-idoler’.

Du kan også opleve Eurovision Dansefestival og være med til fællessang for store og små.

Folkets Park

En anden af Malmøs vigtigste områder under ESC er Folkets Park, hvor semifinaler og finalen også vises på storskærm. Her opsættes også scener, hvor der i ugens løb sker en masse musikalske ting.

Under betegnelsen ’Schlageryra’ inviteres både til ’Fællessangseufori – fællessang, glamour og gæster’ for børn og voksne samt ’Rappa med pappa - jamma med mamma’ og ’Soul Revelation’, ligesom der vil være Eurovision quiz med picnic.

Euro Fan Café

I Folkets Park ligger også Moriska Paviljongen, også kendt som Moriskan, som omdannes til Euro Fan Café under ESC fra den 6.-19. maj.

Med dansegulve 100 % dedikeret til Eurovision-musik, nuværende og tidligere Eurovision-kunstnere, der optræder, kæmpe quizzer, live talk shows, film, ’special apperances’ og endda en sing-a-long Nil Points-aften er Euro Fan Café så meget dedikeret til fansene, som den kan blive.

Wonk

Amiralen ligger også i Folkets Park, men under ESC bliver det omdannet til homoklubben Wonk, der hver aften fra klokken 23.30-04 byder på et festligt program med udenlandske DJ’s, udendørs dansegulv,

ESC karaoke med Belinda & Francesca og tirsdag den 14. maj byder de på en hemmelig optræden af en tidligere Eurovision-vinder, som afsløres på dagen, samt flere schlager-celebrities. Loreen, som vandt ESC sidste år, vil optræde på finaleaftenen.

Bee Kök & Bar

Den helt nye homobar og restaurant Bee åbner i Malmø den 26. april. Bee er udnævnt til ’Årets restaurang&Bar’ to år i træk på QX galaen i STH.

Fra den 13.-18. maj vil der være SCHLAGERBAR, og både semifinaler og finalen vises på tv. Både inden- og udendørs vil der summe af Eurovision-vibes, og stedet regner med at holde deres kælder åben for ekstra ’schlageryra’.

Kilde: Visit Sweden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip