Guide til mad i ulvetimen: Slå autopiloten fra og servér sund mad hurtigt

Småbørnsfamilier kender alt for godt til ulvetimen. I en ny undersøgelse peger forældrene på trætte og sultne unger og stressede forældre, som de primære årsager. Danske familier vil gerne prioritere sund varieret mad, der lever op til kostrådene, højt – men det går i fisk.

Det er en udfordring som ernæringseksperten, Martin Kreutzer fra Bodycomp, kender til kender til.

- Det er ofte i ulvetimen, når humøret er lavt, og overskuddet er lille, at man tyr til fastfood, siger han.

Og den nemme mad giver bagslag. Vi danskere er nemlig ikke gode til at huske fiskeretter. Ifølge de nye kostråd skal vi faktisk have 350 gram fisk om ugen – to gange aftensmad og flere gange fisk i madpakken hver uge.  Det er svært for mange – især fordi manglende paratviden om opskrifter kombineres med et stresset tidsrum

Glyngøre i en ny undersøgelsen spurgt danske forældre, hvad de selv mener, er de bedste råd mod en træls ulvetime:

-Giv børnene et lille mellemmåltid når de kommer indenfor døren.

-Sørg for at ordne indkøb for hele ugen.

Og så peger forældrene også på en tredje central ting: Inddrag børnene i madlavningen.

- Man skal tænke på, at man i aftensmåltidet lærer vores børn nogle vaner som de skal  bære videre ind i deres voksenliv. Hvis vi tillader, at vi rammer aftensmaden med dårlig energi og vælger nødløsninger, er det en læring vi reelt set viderefører til vores børn. siger Martin Kreutzer, ernæringsekspert i Bodycomp.

Se videoindslaget nedenunder...

//Af Make Sense

Dagens Gossip

Dagens TV