Guitarhelt fortæller om mordet på sin mor

Skrevet af admin

16/12/2015

Mest læste i dag

Guitaristen Dave Navarro, der er kendt for sin tid i grupperne Jane's Addiction og Red Hot Chili Peppers, gennemgik som 15-årig en traumatisk oplevelse, der forandrede hans liv.

Rockmusikerens mor blev myrdet af sin ekskæreste, og det har Navarro nu lavet en dokumentar om.

Filmen "Mourning Son" har været en lang og opslidende proces for den i dag 48-årige musiker, der flere gange overvejede at droppe projektet.

- Sandheden er, at der var tidspunkter, hvor jeg ikke havde lyst til at fortælle om det. Men på et terapeutisk plan tror jeg, at det var værd at gennemgå det. Belønningen har åbenbaret sig selv undervejs, fortæller han til Huffington Post.

Navarros mor var en attraktiv kvinde og model, men det endte galt for hende, da hun indledte et forhold med bodybuilderen John Riccardi. Efter at de slog op, begyndte han nemlig at stalke hende, og en dag i 1983 mødte han op i hendes hjem og skød hende.

De næste otte år var morens morder på fri fod, mens Dave Navarro turnerede med Jane's Addiction, men bandets succes blev formørket af frygten for Riccardi.

- Der var meget frygt. Jeg var bange for, om han ville dræbe mig, fortæller guitaristen i traileren til "Mourning Son".

Dokumentaren kommer også ind på Navarros tidligere heroinmisbrug, men han afviser blankt, at skyde skylden på mordet.

- Jeg var godt på vej til at blive stofmisbruger, før det skete. Millioner af mennesker gennemgår traumatiske oplevelser uden at begynde på stoffer. Jeg brugte kendskabet til denne begivenhed til at slippe afsted med at tage stoffer.

Navarro har i de seneste år været involveret i arbejde, der skal sætte fokus på vold i hjemmet, hvor omkring tre kvinder bliver myrdet om dagen.

- Ultimativt set er håbet med at lave denne film, at det er større end min egen historie, fortæller han. 

John Riccardi blev anholdt og dømt til døden i 1991. I 2012 blev dommen omstødt til livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

/ritzau/FOKUS