Gul fagforening hiver DSU-formand i retten

I pressemeddelelsen, hvor Schwalbe giver støtte til et S-forslag om at fjerne fradragsretten på kontingent til de gule fagforeninger, skriver hun blandt andet:

»Hvorfor i alverden skal skatteborgernes penge bruges til at støtte op om sådan nogle fupforretninger?«

Det Faglige Hus har bedt DSU-formanden om et dementi, hvor hun trækker betegnelsen »fupforretninger« tilbage, men det har hun afvist, så derfor vil der nu blive lagt sag an.

Til JydskeVestkysten forklarer formanden for Det Faglige Hus, Johnny Nim, at Camilla Schwalbes brug af ordet »fup« indikerer, at fagforeningen er skyld i svindel og bedrag, og det vil han ikke have siddende på sig:

»Jeg er overbevist om, at dommerne fortolker ordet »fup« på samme måde som os. Ligesom jeg er sikker på, at størsteparten af avisens læsere også vil reagere, hvis en eller anden går rundt og beskylder dem for at snyde, bedrage og svindle, uden at der er skyggen af et bevis for denne påstand,« siger Johnny Nim.

Over for Berlingske Nyhedsbureau understreger Camilla Schwalbe, at hun ikke beskylder Det Faglige Hus for at snyde og bedrage i juridisk forstand. Men hun afviser at trække betegnelsen »fupforretning« tilbage.

»Det Faglige Hus kan sælge en meget billig ydelse, fordi de lukrerer på aftaler, som andre fagforeninger har forhandlet hjem. Jeg mener, det er fup, når de ikke fortæller deres medlemmer, hvorfor de er så billige i forhold til andre,« siger DSU-formanden.

Hun betegner sagsanlægget som »meningsløst« og opfordrer i stedet Johnny Num til at stille op til en debat.

»Det ville være klædeligt, hvis de gule fagforeninger ville tage en offentlig debat om det arbejdsmarked, vi hver især ønsker os. Hvis Danmark skal være konkurrencedygtig, kræver det et reguleret arbejdsmarked, og det er en udfordring, at de gule ikke bidrager,« siger Camilla Schwalbe, der afviser, at en eventuel injuriedom vil lukke munden på hende.

»Det vil have den konsekvens, at der er ord, jeg ikke må sige, men det vil ikke være en stopklods for at tage debatten. Tværtimod har sagen kun givet mig mere mod,« siger hun.

Det er endnu uvist, hvornår sagen kommer for retten. Camilla Schwalbe oplyser, at hun endnu ikke har modtaget en stævning fra Det Faglige Hus.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip