Guldfirer-medlem er fantastisk glad for VM-sølv

Skrevet af admin

06/09/2015

Dagens topnyheder

Man kan godt være glad, selvom man lige er blevet detroniseret som verdensmester.

Det er Kasper Jørgensen et levende bevis på, efter at han sammen med de øvrige roere i letvægtsfireren søndag hentede sølv ved VM i Aiguebelette i Frankrig.

- Vi er fantastisk glade for sølvet, siger Kasper Jørgensen, der sad i båden sammen med Jacob Søgaard, Jacob Barsøe og Jens Vilhelmsen.

- Det har været en anderledes sæson, fordi vi har haft en udskiftning og har rokeret i båden. Vi kan kun være virkelig tilfredse med, at vi nu står med VM-sølv, siger han.

Båden med tilnavnet Guldfireren vandt VM-guld i både 2013 og 2014, dengang Morten Jørgensen sad i båden.

Han blev imidlertid skadet for nogle måneder siden, og derfor kom Jens Vilhelmsen med.

Han var med i båden i 2009-10, og for seks år siden var Jens Vilhelmsen også med til at vinde VM-sølv med Guldfireren.

Danmark sikrede sølvet i Aiguebelette efter en stærk afslutning, hvor holdet distancerede Frankrig og New Zealand, der sluttede på de efterfølgende pladser.

Schweiz, der roede på banen ved siden af danskerne, kunne ingen røre. Schweizerne endte med at vinde VM-guld med et forspring på over to sekunder til Danmark.

- Selvfølgelig kunne jeg godt fornemme, at de var lidt foran. Men vi gjorde ikke noget anderledes, selvom de var foran, og det er også en af vores styrker.

- Vi roede vores eget løb og blev ikke stressede på noget tidspunkt, siger Kasper Jørgensen.

Efter en turbulent sæson er VM-sølvet et bevis for Guldfireren på, at båden er på rette vej i forhold til det helt store mål, som er OL i Rio næste år.

- Det viser, at vi arbejder med de rigtige ting. Nu må vi se, om Morten kommer tilbage, men i forhold til næste sæson giver det ro på, at vi kan fortsætte i samme spor. Det er super fedt.

- Vi kan ro stærkt, næsten lige meget hvilken konstellation vi ror med, og det giver en tryghed, siger Kasper Jørgensen.

Morten Jørgensen er foreløbig ude resten af året, men han kæmper for at komme tilbage.

Letvægtsfireren har siden 1994 hentet otte VM-guldmedaljer og tre OL-guldmedaljer til dansk roning.

Hertil kommer en del andre medaljer.

/ritzau/